látnivalók


Isztambul közlekedés

Isztambul repülőtereiről tömegközlekedéssel bejutni a szállodákhoz csak többszöri átszállással lehetséges, ami bőröndökkel, is körülményes és időigényes. Egy közepes bejutáshoz is 2,5-3 óra szükséges. Átszállásoknál ismerni, kell, hogy hol és melyik közlekedési eszközre kell felszállni. A nyelvi nehézség is problémát okozhat, mivel minden információ, csak török nyelven van kiírva.

isztambul tömegközlekedés

A Sabina Gökcenről többszöri átszállással lehet bejutni Isztambul központjába, ami a csomagokkal felszerelt utasoknak kissé nehézkes lehet. Az iránybuszok, minibuszok ahol nehézkes a csomag elhelyezése, a villamosnál, pedig a zsetont előre meg kell venni, nincs átszállás, csak ha azonos a megálló, mert a peron elhagyása után már új zseton bedobásával lehet bejutni a villamos megállóba. De így a bliccelőket rögtön kiszűrik a biztonsági örök.

Isztambulban 65 kerület van, hatalmas területen fekszik a város, mely folyamatosan terjeszkedik, több mint hatvan kilométer hosszú.

Ezért ajánljuk a transzfer szolgáltatásunkat, mert így kényelmesen, rövidebb idő alatt be lehet jutni a kívánt szállodába, és közben rövid idegenvezetést is kaphatnak.

 

isztambul közlekedésAmi a városi közlekedést illeti, Isztanbulban például utazhat a számunkra ismert villamosokkal, vagy a földalatti vagy föld feletti metrójáratokkal, és a számunkra szokatlan hajóközlekedéssel is.

A belvárosi részen tökéletes közlekedés villamossal lehetséges, a peronokra csak az előre megváltott zsetonokkal lehet bemenni. Légkondis, kényelmes és gyors.

Az idegenforgalmi központokban a legkényelmesebb, ha a taxik vagy a tömeg mini buszok, az ún. dolmuszok szolgáltatásait használjuk ki, amelyek ide – oda ingáznak, jelre állnak meg és ott rakja ki az utasokat, ahol akarják. Az utazás ára mindig a sofőrnél vannak kiragasztva egy táblázatban – tehát vigyázzon arra, hogy ne csapják be. A taxiknak általában taxametérük van és a legtöbb állomásnál, megtalálja az árajánlatot kötött árakkal.