látnivalók


Nyaralás Kilyos-on (Kumköy)

Kilyos strandjaKilyos-t (Kumköy) úgy emlegetik, mint Isztambul strandja, ez egy jól ismert tengerparti üdülőhely a Fekete-tenger partján, híres strandokkal övezve. Hétvégeken több százezer ember élvezi a hűs hullámokat, de hétköznap jóval csendesebb, élvezhetőbb.

Mintegy 30 km-re van csak Isztambultól és busszal közel 30 perc alatt elérhető. Ajánlott program a Boszporuszon hajókázva elérni Isztambult, és az út során áttekinthetjük az ázsiai és európai oldalt is.

kumköy strandA strandok reggel 8 és 18 óra között vannak nyitva. Az erős hullámzás és dagály miatt csak jó úszók használják, és nem menjenek egyedül úszni.

Aktív nyaralást kedvelőknek a vízi sportok közül választhatják, a szörfözést, vízisit is. Világ Kiteboard Championship kerül megrendezésre itt.

A várost sok hegy veszi körül, mely gyönyörű panorámával öleli a Fekete tengeri kis öbleit, hosszú homokos strandszakaszokat.

Bent a városban rengeteg kis helyi szuvenír és termék üzletei találhatók, és ha valamilyen strandcikkre van szükségünk, az is megtalálható.

 

Kilyos történelme:

kylios castleAz ókori görögök, Kilianak hívták, egy ritka példánya egy isztambuli város neve, amely túlélte szinte változatlan formában az évszázadok során. Nem sokat tudunk a korai településről, bár úgy tűnik, hogy volt egy kikötő és egy vízimentő szolgálat, csónakokkal, hogy megmentsék azokat, akik bajba jutottak a durva Fekete-tengeren. Ugyanakkor, sokan úgy gondolják, hogy szándékosan csábították a hajókat a sziklákra, hogy azokat lerohanva, és kifosztva, elvegyék, amit csak lehetett a maradványokból.

A vár alatt húzódó romokból ítélve, bizánci (a harmadik és negyedik században) majd genovai hatások érték (12. és 14. században), utána tükröződik a török hatás.

Kilyos Castle sokat szenvedett a Doni kozákok támadásától, ezen, változtatott később Mahmut II szultán a 17. században. Sajnos a vár romjait sűrű növényzet borítja, most folynak a tárgyalások a helyreállításról. A történelmi ciszterna, nyolc ágyú, és nagyon strandmagas monumentális platán, amelyet 1453-ban Isztambul meghódításának emlékére ültettek, látványos a kastély területén.

Kumköy nagyban hozzájárul Isztambul turizmusához a strandok, strand klubok, szállodák és éttermek, vidéki éttermek, piknik területek, gokart és paintball-nak.

A mai Kilyosnak bevételei teljesen a turizmusból származik, és elsősorban a rövid nyári szezonban is, ami azt jelenti, hogy ha jön a tél, szinte mindent bedeszkáznak és kihal a város.

Rengetek két és három csillagos kis családias szállások találhatók, ahol a szívélyes fogadtatás, tisztaság és jó ételek várnak. De igény szerint megtalálhatók az elegánsabb hotelek is.

 

Jeletkezés érdeklődés nyaralás

Jelentkezés, érdeklődés nyaralás

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szoló 1992. évi LXIII. Törvény 1.§-a szerint a jelentkezők személyes adatait bizalmasan kezeljük, és azt harmadik személy részére nem adjuk ki.

Érdeklődéséről, jelenkezéséről egy válasz levelet fog kapni a megadott e-mail címére.

Kérem ellenőrizze, hogy nem a SPAM fiókjában landolt válaszlevelünk.

 

A mező kitöltése kötelező *

A naptár ikon segítségével kiválaszthatja a szállás elfoglalásának kezdő dátumát.

Kérem válssza ki az Önnek megfelelő utazást.

Kérem válssza ki az Önnek megfelelő szállás típusát.

Amennyiben Isztambulban is eltöltene éjszakákat kérem itt jelezze.

Maximum 500 karakter!


  Frissítés Captcha